Pagina's

donderdag 20 mei 2010

18 mei: Lion Inn - Egton Bridge

Van de Lion Inn naar Egton Bridge.


Na een lekkere, maar korte, nachtrust vertrekken we na het ontbijt voor de volgende etappe. Het is dit keer gelukkig geen lange afstand (zo'n 18 km.) en we kunnen het ons permitteren wat later (9.00) te vertrekken.

Het weer is prima; de zon schijnt volop. Vervelend is dat de route begint met het lopen langs een drukke weg. Het verkeer raast langs ons heen. Als we dan ook nog een afslag missen, lijkt dat het lot van deze dag te bezegelen.

De goede afslag is snel weer gevonden en we wandelen de uitgestrektheid van de heidevelden weer op. Omdat deze dag niemand haast blijkt te hebben zie we iets wat we nog niet eerder hebben meegemaakt; groepjes wandelaars die picknickend langs de kant van het wandelpad zitten.

De wandeling van vandaag vind ik deprimerend; zoals gezegd grote stukken over de hei, langs asfaltwegen en over één enorme lange zandweg. Er lijkt geen eind aan te komen. Uiteindelijk schieten we bij het dorpje Glaisdale het dal in en komen we via een wonderschoon bos met eeuwenoude steppingstones om 15.00 bij ons verblijf voor vannacht aan.

Het Horseshoe Hotel ligt in een glooiende vallei, direct aan de route en ziet er uit alsof het deel uitmaakt van een filmdecor. De landlord lijkt op een plaatselijke,goedmoedige Don Corleone en het interieur is gezellig ouderwets.

Eenmaal op onze kamer slaat de vermoeidheid van de afgelopen dagen toe en val ik tot het avondeten in 'n diepe slaap.Van de prins geen kwaad, ben ik me niet bewust van het feit dat het bagagetransport deze dag niet werkt zoals het zou moeten. Normaliter is de bagage al gearriveerd als we aankomen, zodat je na een lekkere douche andere en schone kleding kan aandoen. Dat blijkt vandaag niet het geval; Erik's bagage komt even voor 18.00 aan en die van mij pas om 19.30. Erik is dan al de hele tijd bezig geweest, samen met de landlord, om dit te regelen. We besluiten in het hotelletje wat te eten,eindelijk te gaan douchen en dan lekker te gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten